Praktiske og enkle tips for å fjerne vond lukt fra avfallsbøtte.

Opplever du ofte at når du åpner skapet på kjøkkenet så fylles kjøkkenet med dårlig og vedvarende lukt, eller at hendene dine fortsatt lukter søppel selv etter at du har vasket dem?


En av de mest forhatte husarbeidene er å kaste søppel. Hva er så årsaken til det? Av den enkle grunn at det å kaste søppel er en skitten og kjedelig jobb. Vi holder ofte pusten når vi åpner kjøkkenskapet hvor vi oppbevarer søpla, vi skynder oss å lage en knute på søppelposen og vi tramper ut til en søppeldunk som ofte er overfylt, for så å måtte putte hendene oppi for å presse ned søpla i søppeldunken.  Kjedelig, skitten og stinkende! (er du lei av dette problemet? Vi anbefaler deg å møte en fyr som heter Frank – han som elsker søppel).

I denne artikkelen skal vi se på noen praktiske tips for å fjerne /redusere problemet med ubehagelig lukt under kjøkkenskapet.

Trikset for å hindre at søppel stinker

Ta farvel med kjemikalier for å eliminere vond lukt fra søppelbøtta. Her kommer noen tips for å redusere lukten betraktelig uten å kjøpe vaskemidler eller potensielt giftige produkter. Det er tilstrekkelig å bruke en enkel bomullspads og noen essensielle oljer. Noen få bomullspads er vanligvis tilstrekkelig til å dekke bunnen av søppelbøtten, eller hvis du vil så kan du også bruke bomullsdotter.   Når det gjelder essensielle oljer så anbefaler vi å velge noen med antibakterielle egenskaper som sitron eller citronella. I ekstreme tilfeller er det også mulig å bruke den med eukalyptusolje som har den fordelen at den virker også som et insektmiddel.

Hver bomullspads må være våt med omtrent 6-10 dråper eterisk olje, legg dem på bunnen av bøtten og putt oppi posen. Så enkelt kan du få vond lukt til å forsvinne det være!! Dette må gjentas når du kaster søppelposen hvis bomullspads/dottene har mistet duften.  På denne måten vil dårlig lukt reduseres til et minimum og du skal ha et godt duftende søppelskap.

Andre tiltak for å eliminere dårlig lukt fra søpla

Sodium bikarbonat/Natron – Et meget effektivt middel for å sikre at avfallsbøtte ikke stinker er å spre en spiseskje med natron på bunnen av beholderen.  For å oppnå et optimalt resultat er det nødvendig å vaske beholderen hver gang du tømmer den og spre den på et nytt lag med bikarbonat før du bruker den på nytt.

Kaffebønner – Kaffebønner har en veldig sterk lukt og er perfekte til å parfymere søppelkassen din i hjemme. Det er nødvendig å ta en håndfull og ha dem i en skål som skal plasseres ved siden av søppelbøtten: det vil absorbere dårlig lukt og avgi en behagelig aroma av kaffe.

Sitronskall – Sitron er blant de mest effektive produktene for rengjøring av hus. For å fjerne lukten av søppel kan man legge sitronskall i bunnen av bøtten. Husk å bytte ut skallet ofte.

Kattesand – De som har katter i huset, kan bruke kattesand for å dekke den dårlige lukten fra søppelkassen. Sanden er tenkte spesielt for å absorbere vondt lukt og er ideell når det gjelder søppel. Akkurat som med natron, er det nødvendig å spre en sand skje på bunnen av avfallsbeholder og endre det hver gang vi tømmer søpla.